Kinderpella

Leuk? 
 3,0/3 stemmen

Dit is een kindervariant op de Spaanse paella. Geschikt voor kinderen, aan deze paella is geen hete peper toegevoegd

 Hoofdgerecht Moeilijke eters Spaans Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
kCal:
Recept van: Opperdepop

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet, in blokjes 
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika 
  • 200 gram garnalen, roze 
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 gram 
  • 150 gram doperwten, diepvries 
  • 1 envelopje saffraan, of poeder 
  • 250 gram rijst, risotto rijst 
  • 1,5 tablet visbouillon 

Bereiding

  1. Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng in een pan 750 ml water aan de kook. Los de bouillon erin op. Zet het vuur laag en roer de saffraan door. Houd de bouillon warm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de blokjes kip toe en bak ze 1 minuut mee. Schep er de blokjes paprika en rijst bij. Bak het geheel al omscheppend nog 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en schep het geheel goed om. Schenk er zoveel van de warme bouillon op dat rijst net helemaal onder staat. Laat de rijst onafgedekt ongeveer 15 minuten op een matig vuur koken.
  3. Meng de doperwten door de rijst en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg nog wat extra bouillon toe als de rijst te droog wordt. Meng er 2 minuten voor het einde van de bereidingstijd de garnalen door.
  4. Breng de paella op smaak met citroensap, zout en peper.

www.kids-n-fun.nl