Ketjapkip met rabarber

Leuk? 
 4,5/2 stemmen

Een heel andere manier om eens rabarber te gebruiken. Dit is met een oosterse knipoog, ketjap, kip met rijst en paksoi.

 Fusion Hoofdgerecht Kip en gevogelte 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten oventijd
kCal: 850
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 6 eetlepels vloeibare honing 
  • 300 gram rijst
  • 1 kg kippenbouten, zonder rugstuk 
  • 1 struik paksoi, in repen 
  • 300 gram rabarber 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de ketjap met 2 el honing en 3 el olie. Bestrijk de kip ermee en bestrooi met peper en zout. Leg de kip met de velkant naar onderen in de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de rabarber in schuine stukken van 4 cm. Meng met 4 el honing. 
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Neem de kip uit de oven, keer de kip en schep de rabarber erbij. Zet nog ca. 25 min. in de oven. Schep niet meer om, dan blijft de rabarber heel. 
  4. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de paksoi 4 min. en voeg peper en zout toe. 
  5. Serveer de kip en rabarber met de rijst en paksoi.

Benodigdheden:

  • Ovenschaal

www.kids-n-fun.nl