Kersen Amandelcake

Leuk? 
 3,9/8 stemmen

Een lekker recept voor een Amerikaanse Kersen-Amandelcake. Heerlijk.

 Amerikaans Koek Taart Gebak 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8-10 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten oventijd
kCal:
Recept van: Deborah Madison

Ingrediënten

  • 150 gram suiker, kristalsuiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • poedersuiker, om te bestuiven
  • 110 gram boter, ongezouten, zacht
  • 150 gram bloem 
  • 1/2 theelepel vanilleextract
  • 150 gram amandelen, geblancheerd 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 1/2 theelepel zeezout 
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 450 gram kersen, vers, zonder pit 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180° C. Beboter een springvorm van 23cm doorsnee en leg bakpapier op de bodem. Bestuif de zijkant met bloem.
  2. Maal de amandelen grof in de keukenmachine (of met de hand, kan net zo goed), haal er ongeveer een kwart uit en houd dat apart. Doe de bloem, bakpoeder en zout ook in de keukenmachine en laat die draaien tot de amandelen fijn zijn. Doe alles in een schaal.
  3. Klop in de keukenmachine de boter met kristalsuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe. Zorg dat elk ei volledig is opgenomen voor je de volgende toevoegt. Doe het amandel- en vanille-extract erbij.
  4. Doe de helft van dhet bloemmengsel ook in de keukenmachine en laat die draaien. Voeg daarna de rest van het bloemmengsel en laat draaien tot het een glad mengsel is.
  5. Doe het mengsel in de springvorm. Leg de kersen er in één laag op.
  6. Meng de apart gezetten amandelen met 1 theelepel kristalsuiker en strooi langs de rand van de cake.
  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar of tot een pen droog uit de cake komt.
  8. Laat eerst 10 minuten afkoelen voor je de cake uit de springvorm haalt. Laat daarna op een rek volledig afkoelen. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.

Benodigdheden:

  • Springvorm van 23 cm
  • keukenmachine

www.kids-n-fun.nl


cache 429