Karnemelkpannenkoekjes (gourmet)

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Lekker gourmet recept, goed te gebruiken als toetje. De combinatie van een warme pannenkoek met ijs en fruit blijft natuurlijk heerlijk.

 Koken aan tafel (gourmetten en zo) 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 350
Recept van: Lange tafels

Ingrediënten

  • 2 eetlepels appels, geschild, in blokjes 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 scharrelei(eren)
  • poedersuiker
  • 2 eetlepels vloeibare honing 
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 2 geschild peren, in blokjes 
  • zonnebloemolie
  • 1 liter vanilleijs 
  • halve sap van citroen 
  • 200 ml karnemelk 
  • 6 mandarijnen 
  • 4 gewelde vijgen, in stukjes 
  • 50 gram pecannoten, grof gehakt 

Bereiding

  1. Klop in een kom met een garde het bakmeel met de karnemelk, eieren en vanillesuiker tot een dik beslag. Schenk het beslag in een schenkkan en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Pel de mandarijnen en verwijder de vliesjes rond de partjes. Meng in een schaal de peer met de appel, mandarijn, vijgen, pecannoten, citroensap en honing. Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Zet het beslag en de fruitsalade op tafel, Verhit in een pannetje een beetje olie en schenk er een beslag in. Bak het pannekoekje tot de bovenkant droog is. Keer het pannenkoekje om en bak de onderkant goudbruin. Schep er een beetje mandarijnensalade op. Strooi de poedersuiker erover en schep er een bolletje ijs bij.

www.kids-n-fun.nl