Kapucijners met shoarma en abrikozen

Leuk? 
 4,7/6 stemmen

Een snel en makkelijk recept met Hollandse kapucijners. Lekkere combinatie van zoet en kruidig.

 Fusion Hoofdgerecht Internationaal Snelle recepten 

Dit moet je weten

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 685
Recept van: Paul

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 ui(en) 
  • zout
  • peper
  • 1 pot kapucijners, uitlekgewicht 720 gram 
  • 5 stengels bleekselderij 
  • 200 gram shoarmavlees 
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 6 halve abrikozen, uit pot 

Bereiding

  1. Verhit in een braadpan de boter. Bak het shoarmavlees in 5 minuten rondom bruin.
  2. Pel en snipper intussen de ui.
  3. Verwijder met een dunschiller de harde nerven verwijderen uit de bleekselderij en snijd de stengels in stukjes.
  4. Schep de ui en bleekselderij door de shoarma en bak ongeveer 2 minuten mee.
  5. Schep de kapucijners, een halve liter water en bouillonpoeder erdoor.
  6. Laat als in 5 minuten door en door heet worden, af en toe roeren.
  7. Snijd de abrikozen in vieren en schep door de kapucijners en verwarm even mee.
  8. Breng op smaak met zout en peper.

Tips:

  • Serveren met een volkorenbolletje.

www.kids-n-fun.nl