Kaasgehaktballen

Leuk? 
 4,5/2 stemmen

Lekkere variant van de gehaktbal, de kaasgehaktbal. Lekker met bijvoorbeeld hutspot

 Bijgerechten Hollands Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal:
Recept van: Croma

Ingrediënten

  • 1 scharrelei(eren)
  • boter
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels melk
  • 3 witte boterham(men) 
  • 500 gram gehakt, bijvoorbeeld half-om-half of kalfsgehakt 
  • 1,5 eetlepel gehaktkruiden 
  • 2 eetlepels mosterd 

Bereiding

  1. Snijd de kortsjes van het brood, snijd het brood in stukjes en meng ze met de melk en het ei.
  2. Snijd de kaas in hele kleine stukjes.
  3. Doe het gehakt in een kom, meng het heel goed met het broodmengsel, de gehaktkruiden, een eetlepel mosterd en gehaktkruiden.
  4. Maak met natte handen 4 grote of 8 kleinere ballen.
  5. Smelt de boter in de pan op hoog vuur, en bak de ballen aan als de boter bruin is geworden.
  6. Bak rondom bruin. Doe het vuur lager en braad de gehaktballen in 15-20 minuten gaar. Keer af en toe om.
  7. Voeg een eetlepel mosterd en een kopje heet water toe als de gehaktballen gaar zijn. Breng de jus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

www.kids-n-fun.nl