Kaasbitterballen

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Altijd lekker, een zelfgemaakte bitterbal als snack. Met dit recept kun je zelf snel maken met kaas. Dit is een vegetarisch gerecht. Let op, niet te snel in je mond steken, want de kaas kan echt heel heet zijn!

 Bijgerechten Frituren Tussendoortje Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4-8 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
kCal: 135
Recept van: Boodschappen

Ingrediënten

  • zout
  • 1 eieren
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem 
  • peper
  • 200 gram kaas, geraspt, belegen of oud
  • 200 ml melk
  • nootmuskaat 
  • 8 eetlepels paneermeel 

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk de helft van de melk erbij en blijf goed roeren tot een gladde massa ontstaat. Voeg de rest van de melk in gedeelten toe en laat de saus 1 minuut doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer de kaas er door. Voeg peper zout en nootmuskaat naar smaak toe. Verdeel het mengsel over een bord en laat het afkoelen.
  2. Snijd het afgekoelde mengsel in 16 stukjes. Schep een stukje op een eetlepel en vorm er samen met een andere eetlepel een balletje van. Wentel deze door de paneermeel. Klop het eiwit of ei los met 1 eetlepel water, haal de balletjes door dit mengsel en haal het weer door de paneermeel.
  3. Verwarm het frituurvet tot 180 ºC en bak 6 bitterballen tegelijk in het vet. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

www.kids-n-fun.nl