Japanse burger

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Een heerlijk kruidige Japanse variant op de oeroude Amerikaanse hamburger. Een heerlijk en verrassend lunchgerecht.Of met patat en een lekkere salade is dit ook een hoofdgerecht.

 Amerikaans Aziatisch Hoofdgerecht Lunch Vlees Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 395
Recept van: Ingredienten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui(en) 
  • 1 tomaten 
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 1 theelepel sesamolie 
  • 4 blaadjes sla 
  • 4 brood, hamburgerbroodjes 
  • 1 theelepel sesamzaad 
  • 12 shiitake 
  • 0,5 theelepel wasabi, of 1 theelepel geraspte mierikswortel(potje) 
  • 4 rundertartaar 
  • 50 gram alfalfa 

Bereiding

  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
  • pel de ui en snijd in plakken, verwijder de steeltjes van de paddestoelen.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de plakken uien in 2-3 minuten aan 2 kanten bruin en de shii-takes tot ze zacht zijn.
  • Neem uit de pan.
  • Voeg de rest van de olie toe en bak de tartaartjes om en om in 3 minuten bruin. Bak het sesamzaad heel even mee en voeg de sojasaus toe.
  • Laat intussen de binnenkanten van de broodjes onder of op de hete grill bruin worden.
  • bestrijk de broodjes met wasabi of de mierikswortel en beleg ze met sla, de tomatenreepjes en alfafa.
    Druppel er wat sesamolie over. Leg daarop de tartaartjes met sesamzaad, de uiringen en de shii-takes. Druppel heir ook wat sesamolie over.

www.kids-n-fun.nl