Jamie's Chili con Carne

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een lekker, eenvoudig recept voor een heerlijke chili, van Jamie Oliver. Natuurlijk zonder zakjes of andere direct-klaar hulpmiddelen en daarom extra smakelijk.

 Bekende koks Hoofdgerecht Jamie Oliver Mexicaans 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
kCal:
Recept van: Jamie Oliver

Ingrediënten

  • 2 ui(en) 
  • zout
  • 200 gram zongedroogde tomaten, in olie 
  • 2 blikken gepelde tomaten 
  • peper
  • 1 teente knoflook 
  • 1 rode spaanse peper, ontdaan van zaadjes en zaalijsten, in stukjes gesneden 
  • 1 theelepel djinten 
  • 2 theelepels chilipoeder, gebruik minder als de kinderen mee eten 
  • olijfolie
  • half kaneelstokje 
  • 500 gram rundergehakt 
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt 
  • 1 blik bruine bonen, uitgelekt 

Bereiding

  1. Hak de uien en de knoflook (eventueel in een mixer) fijn en fruit deze in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn. Voeg de rode peper, chilipoeder, djinten en zout en peper toe.
  2. Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.
  3. Hak de gedroogde tomaten in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt.
    Voeg de tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden toe.
  4. Doe het deksel op de pan en laat dit een 1/2 uurtje sudderen.
  5. Voeg de uitgelekte bonen erbij en laat alles even doorwarmen.

Tips:

  • Laat het een dag staan, dan mengen de smaken veel beter
  • doe er wat mais door

www.kids-n-fun.nl