Italiaanse pannekoek

Leuk? 
 2,5/2 stemmen

Een Italiaanse variant op de Hollandse pannenkoek, we hadden het ook Hollandse pizza kunnen noemen. Heerlijk!

 Hoofdgerecht Italiaans Lunch Moeilijke eters 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 520
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 75 gram kaas, geraspt, belegen
  • 400 ml melk, koud
  • 3 gram italiaanse kruiden 
  • 1 bak sla, sla compleet, italiaans 
  • 18 plakjes salami 
  • 200 ml pannenkoek meel , pak of fles

Bereiding

  1. Maak het pannenkoek beslag volgens het recept op de verpakking.
  2. In een koekenpan verwarm je een klein beetje margarine.
  3. Leg 3 plakjes salami in de pan en bak ze eventjes. Schenk wat beslag in de pan en verdeel het over de bodem. Wacht tot het beslag bijna niet meer glimt. Je kunt nu heel voorzichtig de pannenkoek omdraaien met behulp van een spatel.
  4. Strooi vervolgens een beetje geraspte kaas en wat kruiden over de pannenkoek.
  5. Als de kaas is gesmolten, kun je voorzichtig aan de onderkant kijken of de pannenkoek al bruin is.
  6. De andere pannenkoeken bak je op dezelfde manier. Houd de gebakken pannenkoeken warm op een bord onder aluminiumfolie.
  7. De sla meng je met het zakje waar de croutons inzitten, de kaas en de dressing.

Benodigdheden:

  • Aluminium folie

www.kids-n-fun.nl