Italiaanse maaltijdsalade

Leuk? 
 3,9/7 stemmen

Wat is er lekkerder op een zwoele zomeravond dan een heerlijke, snelle italiaanse maaltijdsalade die je buiten opeet? Geen uur in de keuken, alles lekker vers.

 Hoofdgerecht Italiaans Lunch Salades 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 325
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 1 schaal tomaten, tasty tom in plakken 
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 filetjes ansjovis 
  • 1-2 eetlepels balsamicoazijn, naar smaak 
  • 1 rode paprika, in dunne ringen 
  • 125 gram buffel mozzerella 
  • 15 gram basilicum, alleen de blaadjes 
  • 800 gram cannellinibonen  

Bereiding

  • Neem de ansjovisfilets uit het blikje en laat uitlekken. Doe ze met de olie en azijn in een kom en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de tomaten op een grote schaal en verdeel de paprika erover.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af. Meng ze door de groenten.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met het basilicum over de groenten.
  • Besprenkel met de dressing.

Benodigdheden:

  • staafmixer

Tips:

  • Lekker met (meergranen) stokbrood of chiabatta

www.kids-n-fun.nl