Italiaanse gehaktsaus

Leuk? 
 3,7/3 stemmen

Een heerlijke, eenvoudige basissaus voor de pasta. Lekker met een frisse salade erbij.

 Basisrecepten Italiaans Sauzen Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
kCal:
Recept van:

Ingrediënten

  • zout, naar smaak
  • 2 uien
  • 2 blikken gepelde tomaten 
  • peper, naar smaak
  • 2 teentjes knoflook 
  • 100 gram kaas, oud, geraspt
  • 2 eetlepels pesto 
  • 1 theelepel rozemarijn 
  • 1 laurierblaadje(s) 
  • 125 ml slagroom 
  • 1 winterwortel 
  • 500 gram gehakt, half-om-half 
  • 1 theelepel tijm 

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de wortel schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend rul, bak goed door.
  3. Bak ui, knoflook en wortel ca. 4 minuten mee.
  4. Roer de gepelde tomaten en de kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat de saus ca. 20 minuten zachtjes sudderen.
  6. Roer de slagroom en de pesto door de saus en warm nog even door. Serveer met pasta naar keuze en strooi aan tafel de geraspte kaas erover.

www.kids-n-fun.nl