Insalata Caprese (salade uit Capri)

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een variant op het doorgaans saaie insalata Caprese. Normaal gesproken keurige plakjes mozzerella en tomaat. Dit is een variant die er een stuk gezelliger uitziet.

 Bekende koks Bijgerechten Italiaans Jamie Oliver Lunch Salades 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
kCal:
Recept van: Jamie Oliver, Jamie's Italië

Ingrediënten

  • zout
  • 2 handen rijpe tomaten, verschillende soorten door elkaar 
  • peper
  • extra vierge olijfolie
  • 4 bollen mozzerella, van 150 gram elk 
  • 1 lente-ui, het witte deel 
  • kruidenazijn 
  • handvol basilicum, verse 

Bereiding

Maak de dressing:

  1. Hak de basilicumblaadjes grof en wrijf (in een vijzel) ze fijn met een flinke snuf zout.
  2. Roer er een scheutje olijfolie door

Nu de rest:

  1. Scheur de mozzerella voorzichtig in stukjes en leg die op een grote serveerschaal.
  2. Hak de tomaten in grove stukken en maak ze in een kom aan met in heel dunne plakjes gesneden lente-ui, wat olijfolie, een klein beetje kruidenazijn en wat peper en zout.
  3. Leg de stukken tomaat op en tussen de stukjes mozzerella en besprenkeli de dressing erover.
  4. Bestrooi de salade met nog wat basilicumblaadjes en serveer.

Benodigdheden:

  • Vijzel

www.kids-n-fun.nl