Indonesische ketjapmarinade

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekker, oosterse, pittige marinade, heel geschikt voor varkensvlees, lamsvlees en rundvlees. Probeer het ook eens met eendeborstfilet

 Aziatisch Barbecue Koken aan tafel (gourmetten en zo) Marinades 

Dit moet je weten

Aantal personen: voor 500 gram vees
Bereidingstijd: 5 minuten + 2uur
kCal:
Recept van: -

Ingrediënten

  • 5 eetlepels ketjap manis
  • mespuntje sambal oelek, naar smaak
  • 2 teentjes geperste knoflook 
  • 1 theelepels djinten 
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • 2 theelepels ketoembar 

Bereiding

  1. Roer in een lage schaal de ketjap, knoflook, komijn, koriander, gemberpoeder en de sambal door elkaar.
  2. Wentel het vlees een paar keer door de schaal en laat afgedekt tussen een half uur en twee uur in de koelkast marineren. Keer het vlees af en toe om.
  3. Bestrijk het vlees voor het grillen met een beetje olie

Benodigdheden:

  • Lage schaal

Tips:

  • Je kan deze marinade ook gebruiken als basis voor pindasaus (voeg alleen pindakaas, kokosmelk en sambal toe)

www.kids-n-fun.nl