Indiase bloemkool met gehakt en appel

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Bijzondere, beetje exotische bloemkool variant. Gewoon eens proberen, heerlijk pittig en zoet.

 Fusion Hoofdgerecht Internationaal 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 560
Recept van: Super de Boer

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 500 gram aardappelen 
  • zout
  • 1 theelepel koriander 
  • 2 eetlepels milde currypasta, pas op! voorzichtig toevoegen 
  • 400 gram rundergehakt 
  • 1 bloemkool 
  • 1 theelepel kurkuma 
  • 2 theelepels komijnzaad 
  • 125 ml kookroom 
  • 1 jonagold 

Bereiding

  • Schil en was de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in ca. 15 min. net gaar.
  • Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Verhit olie in een wok en roerbak de bloemkool met de kurkuma, het komijnzaad en de koriander. Voeg 100 ml heet water toe en laat de bloemkool al omscheppend in ca. 15 min. net gaar worden.
  • Bak tegelijkertijd het gehakt met de currypasta in ca. 8 min. rul.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
  • Schep de aardappel door de bloemkool, voeg de kookroom toe, kook het geheel nog even door.
  • Schep de appel door het gehakt en serveer met de bloemkoolschotel.

Tips:

  • Voeg wat gehakte cashewnoten toe aan de appels

www.kids-n-fun.nl