Ierse stamppot met witte kool

Leuk? 
 3,0/3 stemmen

Lekkere, stevige stamppot uit de Ierse keuken met witte kool.

 Hollands Hoofdgerecht Internationaal Stamppot 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
kCal: 550
Recept van: Boodschappen

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 kg bloemige aardappelen 
  • zout
  • peper
  • 200 gram magere spekreepjes 
  • 1 dl melk
  • vers geraspte nootmuskaat 
  • 4 bosui 
  • 400 gram witte kool 

Bereiding

  1. Kook de in stukken gesneden aardappel gaar en laat ze droog stomen. Satmp de aardappels met de melk en de boter tot een smeuïge puree van en breng die op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  2. Houd de puree warm. Snijd de kool zonder de dikke stronk in smalle reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  3. Verhit een klontje boter in een pan en laat de spekjes af en toe omscheppend uitbakken.
  4. Doe de koolreepjes bij het spek in de pan en roerbak circa 5 minuten tot de kool zacht is en begint te kleuren. Laat de bosui kort meebakken.
  5. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en laat goed doorwarmen. Maak desgewenst een 'kuiltje' op het bord en schep daar gesmolten boter of bruine jus in.

Tips:

  • Je kan ook groene of savooikool gebruiken

www.kids-n-fun.nl