Hutspot

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

In het kader van hoe-maak-je-dat-ook-alweer het recept voor lekker Hollandse hutspot. Uien, peen en aardappelen, klaar!

 Basisrecepten Hollands Hoofdgerecht Oma's Ouderwetse recepten Stamppot 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
kCal:
Recept van: Croma

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1,5 kg aardappelen 
  • 500 gram ui(en) 
  • zout
  • peper
  • 1 kg winterwortel 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijdt ze in stukken van gelijke grootte.
  2. Schil en snijd de wortels in stukken.
  3. Pel en snijd de uien in in ringen.
  4. Vul een grote pan met 0,5 liter water, theelepel zout en de aardappels. Leg daarboven de uien en wortels.
  5. Breng alles aan de kook op hoog vuur, zet dan het vuur laag zodat het net aan blijft koken. Kook alles gaar met de deksel op de pan in ongeveer 25 minuten.
  6. Giet het vocht af in een kommetje.
  7. Stamp de hutspot met een pureestamper fijn en voeg een klontje boter toe. Voeg voorzichtig wat van het kookvocht toe zodat de hutspot lekker smeuiig is. Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer met bijvoorbeeld een gehaktbal of runderlapjes, of met rookworst en spekjes


www.kids-n-fun.nl