Hermans hutspot

Leuk? 
 3,3/3 stemmen

Geen gewone hollandse door-de-weekse hutspot, dit is iets bijzonders. Recept van Herman den Blijker zoals we het kennen. Goede ingredienten, verse en erg smakelijk.

 Bekende koks Herman den Blijker Hollands Hoofdgerecht Stamppot 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 2,5 uur
kCal:
Recept van: Herman den Blijker

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen 
  • 2 ui(en), in grove stukken 
  • 1 bos platte peterselie 
  • 6 teentjes knoflook, gehalveerd 
  • olijfolie
  • 500 ml rode wijn 
  • 1 grote winterwortel, in grove stukken 
  • 100 ml bouillon, kalsfond 
  • 6 takjes tijm 
  • 1 venkelknollen, in schijven 
  • 2 banaansjalotten, in stukken (middelgroot) 
  • 500 gram klapstuk 

Bereiding

  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de stukken ui, wortel, sjalot en de schijven venkelknol. De groenten mogen een beetje kleuren.
  2. Doe het klapstuk met de groenten, de rode wijn, de peterselie, tijm en kalfsfond in een diepe pan.
  3. Voeg de knoflook en de aardappelen toe. Schenk er zoveel water bij totdat de ingrediënten net onder staan.
  4. Zet het deksel op de pan en laat de groenten en het vlees op een zeer laag vuur 2 uur trekken. Controleer of het vlees gaar maar niet droog is. Haal de hutspot van het vuur en laat hem afkoelen.
  5. Breng de hutspot eventueel op smaak met wat kalfsfond en in ieder geval met zout en vers gemalen peper.

www.kids-n-fun.nl