Havermout muffin

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een muffin recept met bosbessen, zonder tarwebloem, dus ook geschikt voor een gluten vrij dieet. De muffins zijn wat vaster van structuur, maar minimaal net zo lekker.

 Allergieën Cupcakes Koek Taart Gebak Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 12 muffins
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oven
kCal:
Recept van: Laura

Ingrediënten

  • 300 gram bosbessen 
  • snufje zout
  • 1 eieren
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 480 ml melk
  • 25 gram honing 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • rasp van 1 citroen 
  • 250 gram havermout 

Bereiding

  1. Voeg in één kom de droge ingredienten: havermout, bakpoeder en zout.
  2. Voeg in de andere kom de natte ingredienten: de boter, melk, ei en honing
  3. Meng de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar.
  4. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door.
  5. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker.
  6. Voeg dan de bosbessen en citroenrasp toe en spatel door het mengsel heen.
  7. Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes. Dit kan met een lepel of bijvoorbeeld een ijsschep.
  8. Bak de muffins is 30 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

Benodigdheden:

  • 2 kommen

Tips:

  • Als het om gluten allergie gaat, kijk op de verpakking dat de havermout echt glutenvrij is
  • Eigenlijk is het een basisrecept, experimenteer eens met ander fruit.

www.kids-n-fun.nl