Hartige taart met bloemkool en broccoli

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Leuk gerecht om bloemkool en broccoli een keer op een andere manier te maken.

 Brunch Koek Taart Gebak Lunch Oven 

Dit moet je weten

Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten oven
kCal: 395
Recept van: Super de Boer

Ingrediënten

  • 3 scharrelei(eren)
  • zout
  • 3 sjalot(ten) 
  • 75 gram geraspte kaas 
  • 200 ml slagroom 
  • 250 gram roosjes broccoli 
  • 50 gram walnoten 
  • 250 gram roosjes bloemkool 
  • cayennepeper, naar smaak 
  • 6 plakjes kant en klaar deeg, voor hartige taart 

Bereiding

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C).
  2. Kook de roosjes in kokend water ca. 4 min. halfgaar en spoel ze koud. Snipper de sjalotjes. Hak de walnoten grof.
  3. Bekleed een ingevette springvorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli, bloemkool, sjalot en kaas erover.
  4. Klop de eieren los met de slankroom en breng op smaak met zout en cayennepeper. Schenk het mengsel over de taartvulling.
  5. Laat de taart midden in de oven in ca. 40 min. gaar worden.

Benodigdheden:

  • Springvorm, Ø 24 cm

Tips:

  • Dek hem af met aluminiumfolie als hij te bruin dreigt te worden
  • serveer met een groene salade en tomaat

www.kids-n-fun.nl