Hangop van karnemelk

Leuk? 
 3,0/1 stemmen

Hangop is een lekker fris  ouderwets nagerecht. De naam wordt snel duidelijk als je het recept leest.

 Hollands Nagerecht (toetjes) Oma's Ouderwetse recepten 

Dit moet je weten

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 12 uur
kCal: 300
Recept van: Zuivel

Ingrediënten

  • 1 eetlepel suiker
  • 1,5 liter karnemelk 
  • 100 gram fruit, bessen, frambozen of aarbeien 

Bereiding

  1. Maak een theedoek vochtig en leg deze in een vergiet. Plaats het vergiet op een kom zodanig dat het vergiet in de kom hangt. Giet de karnemelk op de doek en laat het op een koude plaats 12 uur uitlekken. Roer zo nu en dan om de vochtuittreding te bevorderen.
  2. Schep de hangop uit de doek in een kom en meng er de suiker door. Serveer de hangop met de blauwe bessen of ander fruit.

Benodigdheden:

  • Schone theedoe'
  • vergiet

www.kids-n-fun.nl