Hamburger met pittige mayonaise

Leuk? 
 4,5/2 stemmen

Lekker, zomers braaigerecht. Kan natuurlijk ook op de barbeque of in de grillpan.

U kunt het hamburgergehakt en het zoetzuur enkele uren van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

 Barbecue Braai Grillen Hoofdgerecht Lunch Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 320
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 1 rode ui(en) 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • 150 gram winterwortel, peen, jullienne gesneden; ook kant-en-klaar beschikbaar 
  • 1 zure augurk, in stukjes 
  • 2 eetlepels zilveruitjes, in stukjes 
  • 1 theelepel gedroogde tijm 
  • 1 theelepel sambal badjak, naar smaak 
  • 4 steaktartaartje, ongeveer een pond 
  • zachte bolletjes, met sesam 

Bereiding

  1. Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van.
  2. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en 2 el vocht uit de pot augurken.
  3. Meng de sambal met de mayonaise. Bestrijk de burgers met de olie en gril ze ca. 3 min. op de braai. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes doormidden. Leg deze heel kort op de braai. Bedek met het zoetzuur, de burgers en de pittige mayonaise.

www.kids-n-fun.nl