Grootmoeders gehaktballen

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Hoe maak je nou eigenlijk gehaktballen, zonder zakjes en andere toevoegingen. Dit is een recept zoals oma ze maakten. Heerlijk!

 Basisrecepten Oma's Ouderwetse recepten Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 430
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 1 scharrelei(eren)
  • 4 eetlepels boter
  • zout
  • peper
  • 1/2 dl melk
  • nootmuskaat 
  • gemalen kruidnagels 
  • 1 eetlepel tomatenpuree 
  • 500 gram half-omhalf gehakt 
  • 3 beschuit 

Bereiding

  • Klop een ei los met 1/2 dl melk.
  • Verkruimel de beschuiten boven ei. Roer nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor.
  • Kneed het eimengsel door gehakt en vorm er met natte handen 4 even grote ballen van.
  • Verhit in de braadpan de boter. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden.
  • Rol de ballen met houten spatel in het rond, zodat ze mooi egaal bruin worden.
  • Draai het vuur laag draaien, leg de deksel op de pan en bak de gehaktballen ca. 20 min. zachtjes. Af en toe omkeren.
  • Neem de gehaktballen uit pan nemen en houd ze warm.
  • Roer het tomatenpuree door het bakvet en voeg 1 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
  • Breng de jus op smaak met wat zout en peper.

Benodigdheden:

Tips:

  • Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei

www.kids-n-fun.nl