Groente burger met kaas

Leuk? 
 4,0/2 stemmen

Laat een dagje het vlees staan en eet vanavond vegetarische hamburgers, een gezonder alternatief en de kinderen vinden het evengoed heel lekker.

 Hoofdgerecht Lunch Vegetarisch Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
kCal: 470
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 50 gram eikenbladsla 
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels tomatenketchup, curry
  • 1 rode ui(en), in ringen 
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • 4 plakjes kaas, jong
  • 200 gram champignons, gesneden 
  • 4 groente burgers , biologisch
  • 4 zachte bolletjes , wit of bruin naar keuze

Bereiding

  1. In wok 1 el olie verhitten en ui ringen 3 min. zachtjes bakken. Champignons toevoegen en op matig vuur in 3-4 min. bruin en gaar bakken.
  2. In koekenpan rest van olie verhitten en groenteburgers in 4 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Na het keren op elke burger plakje kaas leggen en burgers met deksel op pan nog 2 min. bakken tot kaas is gesmolten.
  3. Bolletjes opensnijden. Onderste helften besmeren met mayonaise en beleggen met sla en groenteburger. Ui-champignonmengsel erover verdelen en beetje curry ketchup erop scheppen. Afdekken met bovenste helften van bolletjes.

Tips:

  • Lekker met sla en gebakken aardappeltjes

www.kids-n-fun.nl