Gourmet Ge­krui­de lams­reep­jes met vij­gen

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Dit is zo'n recept die je gewoon eens moet proberen. Een gourmet recept met lam en vijgen.

 Koken aan tafel (gourmetten en zo) Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur wachten
kCal: 180
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • zout
  • 1 rode ui(en) 
  • zwarte peper, vers gemalen
  • 2 tenen knoflook 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder, pikant (pas op met kinderen) 
  • 1 dl sherry, medium dry 
  • 300 gram lamsvlees, in dunne plakken 
  • 1 theelepel oregano 
  • 4 gedroogde vijgen 

Bereiding

  1. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Lamsvlees in reepjes snijden. In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen. Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten.
  2. Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen. Sherry erover schenken.
  3. (per persoon) In gourmet pannetje beetje olijfolie verhitten. 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Tips:

  • Kindertip: Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees

www.kids-n-fun.nl