Gourmet Flensjes met mandarijn en ijs

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een gourmet nagerecht, mmmmmm, flensjes met ijs. Hou een gaatje over!

 Koken aan tafel (gourmetten en zo) 

Dit moet je weten

Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 135
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 1 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram bloem 
  • 150 ml melk
  • 100 ml vanilleijs 
  • 3 mandarijnen, clementines 
  • 4 eetlepels sinasappellikeur

Bereiding

Klop het ei door de melk. Maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin een scheut van het eimengsel. Klop met een garde of mixer wat van de bloem erbij en schenk er telkens een scheut van het melkmengsel bij tot het beslag vloeibaar is. Breng op smaak met een mespunt zout. Laat het beslag even staan. Snijd met een scherp mes de dikke schil van de clementines, ook het witte schilletje van het vruchtvlees. Snijd de clementines nu in plakken en schenk de likeur erover. Laat even staan. Bestrijk aan tafel een gourmetpannetje met olie en verhit het op het gourmetstel. Schenk met een lepel wat beslag in elk pannetje. Draai het flensje om zodra de bovenkant gestold is en bak de andere zijde. Serveer met een plakje clementine en een beetje ijs. Tip

Tips:

  • Voor de kleintjes: vervang de likeur door drie eetlepels zoete limonadesiroop.

www.kids-n-fun.nl