Goulash

Leuk? 
 4,5/2 stemmen

Lekker eenpansgerecht, een echte gouwe ouwe. Sommige goulash recepten gaan van generatie op generatie. Dit is een eenvoudige basis, die lekker langzaam gaar stooft. Heerlijk met aardappelen of rijst.

 Eenpansgerechten Hoofdgerecht Internationaal Stoven Stoofschotels Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 1,5 uur stoven
kCal:
Recept van: Oma

Ingrediënten

  • zout, naar smaak
  • 40 gram bloem 
  • 200 gram ui(en), groot 
  • 3 tomaten 
  • peper, naar smaak
  • 0,5 dl water
  • 2 teentjes knoflook, vers 
  • 160 gram paprika, rode 
  • 500 gram runderlappen, mager 

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes, was het en laat het goed uitlekken. Snijd de uien, de paprika, de knoflookteentjes en de tomaten in stukjes. Bak het vlees met de ui en knoflook in de gesmolten margarine in de braadpan bruin. Strooi er de bloem overheen en laat het geheel al roerende lichtbruin worden. Voeg de paprika, de tomaten en het water toe. Laat alles ca. 1,5 uur stoven.

Geef er rijst of gekookte aardappelen bij.


www.kids-n-fun.nl