Gnocchi met tomatensaus

Leuk? 
 3,8/5 stemmen

Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent "klont". De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord "dumpling" aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi is vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate.

Dit is een lekker eenvoudig, maar smakelijk recept.

 Hoofdgerecht Italiaans Moeilijke eters 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 455
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 1 theelepel suiker
  • 1 ui(en), gesnipperd 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram kaas, pittige, oude kaas
  • 1 bol mozzerella 
  • 4 eetlepels basilicum, gesneden, vers 
  • 400 gram tomatenblokjes, 1 blik 
  • 500 gram gnocchi 

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uisnippers goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook en voeg de suiker en zout en peper naar smaak toe. Laat de tomatensaus op laag vuur nog een tijdje pruttelen.
  2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes en laat ze in de tomatensaus smelten. Rasp het stukje kaas grof.
  3. Roer de helft van de basilicum door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over vier borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van de basilicum erover.

www.kids-n-fun.nl