Gestoofde prei

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een echt Hollands bijgerecht, die door de frisse kleuren niet misstaat bij een feestelijk diner.

 Bijgerechten Hollands Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 105
Recept van: ah

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • halve theelepel djinten 
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 750 gram prei 
  • 1 eetlepel grove, zaanse mosterd 
  • 1 schoongeboende citroen 
  • 1 eetlepel mosterdzaad 
  • 2 trostomaten, in blokjes, zonder zaadlijsten 

Bereiding

  1. Snijd de donkergroene uiteinden van de prei. Halveer ze over de lengte en was ze. Snijd ze in halve ringen van 1 cm, laat uitlekken.
  2. Verhit de boter in een pan. Bak het mosterdzaad en de komijn tot ze hun geur afgeven, voeg de prei toe. Schep om en laat de prei afgedekt ca. 10 min zachtjes stoven.
  3. Rasp 1 tl fijn van de citroenschil, pers 1/2 citroen uit. Klop een dressing van de olie, mosterd, 2 el citroensap, de schil en zout en peper.
  4. Schep de dressing door de prei. Schep de tomaat erover.

www.kids-n-fun.nl