Geroosterde maïskolven

Leuk? 
 3,0/1 stemmen

Een typisch amerikaans barbecue gerecht, gegrilde maïskolven van de barbecue.   

 Amerikaans Barbecue Bijgerechten Grillen Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal:
Recept van: -

Ingrediënten

  • 150 gram zachte boter
  • 6 jonge maïskolven, schutbladeren en draden verwijderd 
  • 75 gram geraspte cheddar 

Bereiding

  1. Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en en kaas.
  2. Verpak elke kolf in een dubbele laag aluminiumfolie.
  3. Leg de pakketjes zo'n 20 cm boven de houtskool en rooster ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Keer ze elke 3 tot 4 minuten.

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie

Tips:

  • Snijd de kolven in plakken van 3 cm dik, rooster ze in 15 minuten gaar. Bestrijk na het roosteren met kruidenboter, serveer met de rest van de kruidenboter

www.kids-n-fun.nl