Gepofte aardappel

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekker barbecue bijgerecht, de gepofte aardappel. Dit is het basisrecept, er zijn allerlei varianten mogelijk.

 Barbecue Basisrecepten Bijgerechten Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 200
Recept van: Paul

Ingrediënten

  • 50 gram zachte boter
  • 4 aardappelen, in de schil, schoongeboend 
  • bieslook 
  • 1 theelepel grof zout
  • 4 eetlepels zure room 

Bereiding

  1. Kook de hele aardappels 10 minuten in de schil in een bodempje water met de deksel op de pan.
  2. Meng het zeezout met de boter.
  3. Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in met een vork en wrijf ze in met de zoute boter. Wikkel ze ruim in aluminiumfolie.
  4. Pof de aardappels op de barbecue in 10-15 minuten gaar.
  5. Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open en vul ze met een lepel zure room en garneer met wat fijn geknipte bieslook.

Benodigdheden:

  • aluminium folie
  • barbecue

Tips:

  • Je kan ook creme fraiche gebruiken

www.kids-n-fun.nl