Gemarineerde kipspiesjes

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekker zomers, mediteraan gerechtje, lekker als tussendoortje of als je tapas maakt.

 Grillen Kip en gevogelte Mediterraan Spaans Tapas 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 135
Recept van: boodschappen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet 
  • 2 eetlepels gehakte peterselie 
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 ml water
  • 2 teentjes knoflook, gehakt 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 ml droge sherry 
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen 
  • 1-2 theelepels saffraan, poeder, of 2 gram draadjes 

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in de lengte in 8 repen. Sla ze iets platter tussen twee laagjes plastic folie.
  2. Meng knoflook, sherry, water, saffraan en 1 eetlepel olijfolie tot een marinade. Leg de kiprepen erin en marineer ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Leg de spiesen, als ze van hout zijn, even in het water.
  4. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  5. Meng ze door de peterselie met zout en versgemalen peper.
  6. Dep de kiprepen droog met keukenpapier.
  7. Rijg ze om en om, slangvormig, aan de spiesen.
  8. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Verwarm de grillpan of ovengrill en rooster de kip 3-4 minuten per kant gaar en bruin.
  9. Bestrooi ze voor het serveren met het amandel-peterseliemengsel.

Benodigdheden:

  • 8 spiesjes

Tips:

  • Gebruik kippenbouillon in plaats van water in de marinade

www.kids-n-fun.nl