Gegrilde salade

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een bijzondere salade met gegrilde groente, je bent gewoon weer op vakantie aan de Middellandse zee.

 Barbecue Bijgerechten Grillen Mediterraan Salades 

Dit moet je weten

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 265
Recept van: Super de Boer

Ingrediënten

  • zout
  • 2 pomodori tomaten 
  • versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook 
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn 
  • 6 takjes verse oregano 
  • 30 gram parmazaanse kaas 
  • halve courgette 
  • halve aubergine 
  • 75 gram rucola 

Bereiding

  1. Was 6 takjes verse oregano en hak de blaadjes
  2. Pel en pers 1 teentje knoflook
  3. Meng 6 eetlepels olijfolie met de oregano, de knoflook, zout en versgemalen peper
  4. Was 1 rode paprika, 2 pomodori tomaten, een 1/2 courgette en een 1/2 aubergine. Snij de groenten in de lengte in plakken
  5. Bestrijk de groenten met het oliemengsel en gril ze in een grillpan aan beide kanten. Laat de groenten iets afkoelen
  6. Roer 2 eetlepels balsamico azijn door de rest van het oliemengsel
  7. Was 75g rucola, verdeel deze met de gegrilde groenten op een schaal en schenk de dressing erover
  8. Schaaf van 30g parmezaanse kaas flinters en bestrooi de salade ermee.

Benodigdheden:

  • Grillpan

Tips:

  • Dit gerecht kun je ook warm eten, dan is het een lekkere ratatouille

www.kids-n-fun.nl