Gegratineerde aubergine (gourmet)

Leuk? 
 3,0/1 stemmen

Vegetarisch gourmet recept.

 Koken aan tafel (gourmetten en zo) Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 210
Recept van: Lange tafels

Ingrediënten

  • milde olijfolie
  • 2 bollen mozzerella, in plakjes 
  • 3 eetlepels pijnboompitten 
  • 1 aubergine, in plakken van 1 cm dik 
  • 200 ml tomaten pastasaus, uit pot of pakje naar keuze 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze in een schaaltje.
  2. Leg de plakken aubergine en mozzarella op een platte schaal. Schep de pastasaus in een schaaltje en zet het schaaltje pijnboompitjes bij de aubergine en mozzarella.
  3. Verhit in een pannetje een beetje olijfolie en bak de aubergineplakken 2 minuten per kant gaar. Of gril de plakken op de grillplaat bruin en gaar. Betsrijk de bovenkant met wat pastasaus en leg er een plakje mozzarella op. Laat de kaas onder de gourmetgrill smaelten. Bestrooi met peper en pijnboompitten.

www.kids-n-fun.nl