Gedroogde banaan

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Dit zijn precies dingen die je vaak wel in een zakje koopt, maar niet zelf maakt. Het is heel eenvoudig, maar je moet wel een beetje geduld hebben.

 Gezonde lekkere en snelle tussendoortjes Mee naar school Tussendoortje 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten + 180 minuten oventijd
kCal: 104
Recept van: jumbo

Ingrediënten

  • 3 banaan 
  • 1 citroen 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 80 °C.
  2. Pel en snijd de bananen in schuine plakjes van ½ cm dik. Meng ze met het citroensap in een kom, dat voorkomt verkleuren. Laat ze 5 min. in het sap liggen.
  3. Laat ze in het vergiet uitlekken en verdeel de plakjes over het ovenrooster. De plakjes mogen niet op elkaar liggen.
  4. Schuif het rooster in het midden van de oven en schuif de bakplaat met aluminiumfolie onderin de oven om eventueel sap op te vangen.
  5. Droog de banaanplakjes in 3 uur in de voorverwarmde oven. Keer ze tijdens het drogen tweemaal. De plakjes plakken een beetje aan het rooster, maar met een mes of metalen spatel krijg je ze makkelijk los. De plakjes moeten droog en leerachtig aanvoelen.
  6. Laat het gedroogde fruit op het taartrooster afkoelen en doe het direct in een goed afsluitbare pot.

Benodigdheden:

  • ovenrooster
  • bakplaat bekleed met aluminiumfolie
  • taartrooster
  • pot met deksel

Tips:

  • Dagje uit gepland? Maak de fruitchips dan een dag van tevoren.

www.kids-n-fun.nl