Gebakken rijst Yang zhou

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Lekker chinees bijgerecht met garnalen.

 Aziatisch Bijgerechten Chinees Roerbakken Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal:
Recept van: Chinese chef

Ingrediënten

  • 2 scharrelei(eren)
  • olie
  • zout
  • peper
  • 60 gram ham 
  • 1 teen knoflook 
  • sojasaus 
  • 2 lente-ui, of een stukje prei 
  • 100 gram hollandse of noorse garnalen 
  • sesamolie 
  • 75 gram diepvries doperwten 
  • 400 gram gekookte rijst 

Bereiding

  1. Snijd de ham en lente-uien in stukjes ter grootte van een doperwt. Sla de knoflookteen plat en verwijder het velletje.
  2. Klop de eieren met peper en zout los.
  3. Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot het geurt en verwijder deze. Voeg de eieren toe, wacht 3 tellen en roer tot het stolt. Voeg al roerend beetje bij beetje de rijst toe en roerbak de rijst tot het heet is. Meng er dan de ham, garnalen, lente-uien en doperwten toe.
  4. Roer er tenslotte 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en een snufje peper door. 

Benodigdheden:

  • wok

www.kids-n-fun.nl