Franse andijviestamppot

Leuk? 
 4,0/2 stemmen

Een verrassende, franse variant op onze andijviestampot.

 Frans Hollands Hoofdgerecht Stamppot 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 590
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 675 gram andijvie, a la creme, uit de diepvries (1,5 doos ongeveer) 
  • 25 gram boter
  • 1 kg kruimige aardappelen 
  • 1 teentje knoflook 
  • 350 gram gelderse rookworst
  • mosterd, bijvoorbeeld honingmosterd 
  • 2 theelepels provencaalse kruiden 

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd in vieren en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken.
  2. Pel de knoflook en pers met een knoflookpers. Verwarm de andijvie en de rookworst volgens gebruiksaanwijzing in pan of magnetron.
  3. Giet de aardappels af en stamp fijn  met boter. Voeg de andijvie en naar smaak zout, peper, Provençaalse kruiden, knoflook en 2 el mosterd toe aan de aardappels.
  4. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst over 4 borden en extra mosterd naar smaak erbij scheppen.

www.kids-n-fun.nl