Frambozencakejes

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

De frambozen geven de cakejes en lekkere frisse smaak. Je kan heel goed frambozen uit de diepvries gebruiken en ze bevroren verwerken, dus dat is makkelijk.

 Cupcakes Kinderfeestjes en traktaties Koek Taart Gebak Oven Samen met kids 

Dit moet je weten

Aantal personen: 12 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten
kCal:
Recept van: Opperdepop

Ingrediënten

  • 125 gran suiker
  • 3 eieren
  • 125 gram boter, zacht
  • 50 ml melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 24 frambozen, vers, of diepvires 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de uitsparingen in het muffinbakblik.
  2. Klop in een kom met een mixer de boter met de suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop het mengsel tot een luchtig geheel. Blijf het mengsel nog 2-3 minuten doorkloppen. Meng er de melk en een mespunt zout door. Zeef het meel erboven en meng het geheel tot een glad beslag.
  3. Verdeel de beslag over de vormpjes. Duw in elk cakeje 2 frambozen. Bak de cakejes 2--25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Benodigdheden:

  • Muffinvorm voor 12 mufins
  • 12 papieren cakevormpjes
  • mixer

Tips:

  • In plaats van frambozen kun je ook 100 gram blauwe bessen door het beslag mengen. Wentel de bessen eerst evrn door de bloem, zodat ze tijdens het bakken niet naar de bodem van de cakejes zakken.

www.kids-n-fun.nl