Erwtensoep

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Hoe maak je eigenlijk erwtensoep, zonder zakjes en pakjes, maar met gewone ingrediënten? In dit recept zie je dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is! En veel lekkerder, je kan zout naar smaak toevoegen.

 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
kCal: 635
Recept van: Oma

Ingrediënten

  • 500 gram soepgroente, erwtensoep pakket 
  • 1 aardappelen, kruimig 
  • 2 eetlepels zout, naar smaak
  • peper
  • half laurierblaadje(s) 
  • 100 gram spekblokjes, mager 
  • 2 rookworst
  • 350 gram spliterwten 
  • 300 gram schouderkarbonade 

Bereiding

  1. In zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 liter water. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren.
  2. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Soep ca. 30 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren. Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen op laag vuur.
  3. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden.
  4. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
  5. Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek



www.kids-n-fun.nl