Eenvoudige tomatensaus

Leuk? 
 4,0/2 stemmen

Dit is makkelijke en lekkere basis voor pastasaus. De kwaliteit van de tomaten uit blik is erg belangrijk, en de enige manier om het verschil tussen de goede en de beste vast te stellen, is door een aantal soorten te proberen.
Deze basissaus is prima in te vriezen.

 Basisrecepten Bekende koks Italiaans Jamie Oliver Sauzen Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen:
Bereidingstijd: 45 minuten
kCal:
Recept van: Jamie's Dinners, van Jamie Oliver

Ingrediënten

  • zout, naar smaak
  • 3 blikken gepelde tomaten 
  • peper, naar smaak
  • 2 a 3 tenen knoflook 
  • scheutje olijfolie
  • oregano, gedroogd 
  • wat basilicum, de steeltjes, gehakt 
  • klein scheutje rode wijnazijn 
  • rode peper 

Bereiding

  1. Hak om te beginnen 2 of 3 tenen knoflook fijn en bak ze op laag vuur in een scheutje olijfolie met een paar gehakte basilicumsteeltjes of een flinke snuf gedroogde oregano en een vers rood pepertje, in z'n geheel.
  2. Prik het pepertje in met een mes zodat het tijdens het bakken niet ontploft. Het pepertje geeft een subtiel pittig smaakje aan de saus. Doe er een paar blikken gepelde tomaten bij en laat de vruchten heel. De zaadjes kunnen wat bitter zijn, dus als de tomaten meteen in stukken hakt, zal de saus niet zo zoet worden als de bedoeling is. En voor kinderen is dat juist lekker.
  3. Breng de saus op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen en laat hem 30 minuten zachtjes pruttelen. Vis het pepertje eruit. Maak met een lepel de tomaten stuk, kruid de saus voorzichtig met nog wat meer zout en peper en doe er een klein scheutje rode wijnazijn bij om de saus een zuurtje te geven.
  4. Nu zou hij perfect moeten zijn.

www.kids-n-fun.nl