Drie in de pan

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Echt oud hollands gerecht, drie in de pan, als tussendoortje of als warm nagerecht. Het heet drie in de pan, omdat je er 3 tegelijk in de koekenpan kon maken...

 Hollands Nagerecht (toetjes) Oma's Ouderwetse recepten Tussendoortje 

Dit moet je weten

Aantal personen: 18 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
kCal:
Recept van: Oma

Ingrediënten

  • suiker
  • 1 scharrelei(eren)
  • boter
  • 4 gram zout
  • 2 dl melk
  • kaneelpoeder 
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 50 gram rozijnen 
  • 50 gram krenten 

Bereiding

  1. Meng het meel met het zout en maak een kuiltje in het midden.
  2. Schenk het grootste deel van de melk in het kuiltje en voeg het ei toe
  3. Roer van het middenuit en maak een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
  4. Roer de gewassen en uitgelekte krenten en rozijnen door het beslag.
  5. Bak van het beslag in wat licht gebruinde of hete olie koekjes in de koekenpan. Laat ze langzaam gaar en lichtbruin worden. Keer de koekjes pas om als de bovenkant droog is.
  6. Serveer warm met suiker en kaneel.

Tips:

  • Gebruik in plaats van de krenten en rozijnen 2 gesnipperde appels.

www.kids-n-fun.nl