Draadjesvlees

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een echt oud-Hollands recept, lekker traditioneel gemaakt draadjesvlees.

 Basisrecepten Hollands Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur
kCal:
Recept van: Oma

Ingrediënten

  • ketjap manis
  • tomatenketchup
  • 1 ui(en) 
  • peper
  • 1 eetlepel azijn, of rode wijn
  • 6 kruidnagels 
  • 1 laurierblaadje(s) 
  • oregano 
  • mosterd, naar smaak 
  • 500 gram sukadelapjes 
  • 2 plakken ontbijtkoek 
  • tijm 
  • 1 eetlepel appelstroop 

Bereiding

  1. Braad het vlees aan in een braadpan . Voeg daarna wat water, een scheutje ketjap manis en de azijn toe. Voeg de plakken ontbijtkoek toe (de ontbijt koek bindt de jus en geeft het een heerlijke smaak).
  2. Voeg in delen de rest van de ingredienten toe.
  3. Laat het mengsel pruttelen tot het gaar is, ongeveer 2 uur. Zorg dat er voldoende vocht in de pan blijft (als u vocht toevoegt, doe dan heet water, zodat de temperatuur van het vlees niet daalt.

Tips:

  • Erg lekker met rode kool met appeltjes en appelmoes

www.kids-n-fun.nl