Chorizo gehaktburgertjes

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Pittige spaans vleesgerecht, als tussengerecht of lekker als je tapas maakt.

 Grillen Spaans Tapas Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 170
Recept van: boodschappen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel suiker, of honing
  • 1 scharrelei(eren), losgeklopt
  • 1 gesnipperde ui(en) 
  • 2 eetlepels gehakte peterselie 
  • zout
  • 1 teentje knoflook, gehakt 
  • groene spaanse peper, zonder zaadjes, gehakt 
  • olijfolie
  • halve theelepel paprikapoeder 
  • 2 eetlepels sherry 
  • 2-3 eetlepels paneermeel 
  • 1 blik tomatenblokjes, op sap 
  • 2 eetlepels fijngehakte amandelen 
  • 300 gram rundergehakt 
  • 100 gram chorizo, fijngehakt 

Bereiding

  1. Meng gehakt met chorizo en de andere ingrediënten (ei, paneermeel, amandel, knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout) behalve de olijfolie. Vorm er mini-hamburgertjes van.
  2. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
  3. Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus (de spaanse peper, ui, tomatenblokjes, sherry en suiker), kook zachtjes 5-7 minuten zonder deksel zodat de saus dikker wordt.
  4. Verwarm een grillpan of ovengrill. Leg de miniburgers naast elkaar in de pan of op een bakplaat onder de ovengrill.
  5. Rooster ze aan beide kanten 2-3 minuten zodat ze bruin en gaar zijn.
  6. Serveer ze met de tomatensaus er apart bij.

www.kids-n-fun.nl