Chocoladeglazuur

Leuk? 
 3,0/2 stemmen

Basis recept om gebak, cupcakes en koek te versieren met chocoladeglazuur. Dat maakt het echt professioneel af!. Als de chocolade is afgekoeld kunnen de kinderen mee helpen met dopen.

 Basisrecepten Cupcakes 

Dit moet je weten

Aantal personen:
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal:
Recept van:

Ingrediënten

  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 125 gram chocolade, puur 
  • 60 gram boter
  • 4 eetlepels water, koud

Bereiding

  1. Breek 125 gram pure chocolade in stukjes en hak deze fijn. Doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet deze kom in een pan met heet (niet kokend!) water (au-bain-marie). Laat de chocolade smelten.
  2. Zeef de poedersuiker en roer deze beetje voor beetje door de gesmolten chocolade.
  3. Roer in een kom 60 gram margarine op kamertemperatuur zacht. Meng dit beetje bij beetje door het chocolademengsel.
  4. Roer tenslotte 3 a 4 eetlepels koud water geleidelijk door de chocolade. Verwerk het glazuur als het nog lauw is.
  5. Doop er bijvoorbeeld soesjes in of bestrijk gebak of cake of cupcake.

www.kids-n-fun.nl