Chocolade borstplaat

Leuk? 
 3,7/3 stemmen

Een echt ouderwets sinterklaas recept. Makkelijk en heerlijk zoet.

 Oma's Ouderwetse recepten Sinterklaas Traktaties 

Dit moet je weten

Aantal personen:
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 373
Recept van: Boodschappen

Ingrediënten

  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram basterdsuiker, wit
  • 40 gram boter
  • 6 eetlepels melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder 

Bereiding

  1. Leg een grote of een aantal kleine borstplaatvormpjes klaar. Smeer de binnenkant dun in met boter. Leg de vormen op een vel bakpapier. Zeef de poedersuiker, zodat alle klontjes verdwenen zijn.
  2. Verwarm de melk in een steelpan op een vrij lage hittebron. Roer de basterdsuiker er met een houten lepel door. Laat dit mengsel 1 minuut zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en roer snel de poedersuiker en cacaopoeder erdoor.
  3. Schenk dit mengsel in de vorm of vormpjes.
  4. Laat de borstplaat afkoelen hard worden.
Het borstplaatmengsel kan ook op een platte schaal worden gestort en na afkoelen in stukken worden gebroken.

Benodigdheden:

  • borstplaatvormpjes

Tips:

  • Vervang voor het maken van borstplaat met koffiesmaak de cacaopoeder door oploskoffie.

www.kids-n-fun.nl