Chili con carne voor kids

Leuk? 
 3,8/10 stemmen

Chili con Carne voor de kleintjes. Niet al te kruidig en met tortilla chips als schepje is succes gegarandeerd. Wij noemen het opschepchipjes.
Je kunt voor de kinderen de bonen en de saus het best apart serveren. Ze kunnen dan kiezen.

 Hoofdgerecht Mexicaans Moeilijke eters Voor kinderen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal:
Recept van:

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui(en) 
  • 200 ml tomaten, gezeefd, pakje 
  • 2 tenen knoflook 
  • 100 gram kaas, geraspt, belegen
  • 1 rode paprika 
  • 300 gram rundergehakt 
  • 1 blik bruine bonen 
  • tortillachips 
  • 150 gram mais, blikje, uitgelekt 
  • 2 theelepels mexicaanse kruiden , casa fiesta

Bereiding

  1. Verwarm de bruine bonen in een pan. Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijdt de paprika in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de ui en knoflook een halve minuut. Voeg de paprika blokjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  2. Meng er het gehakt en de Mexicaanse kruiden door en bak het vlees rul. Meng er de gezeefde tomaten en maiskorrels door en bak het geheel al omscheppend tot het meeste vocht is verdampt. Voeg de uitgelekte bruinde bonen toe en schep om. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  3. Serveer met tortilla chips, geraspte kaas, een lekkere frisse salade en voor de kinderen reepjes komkommer. Laat de kinderen lekker zelf opscheppen.

www.kids-n-fun.nl