Champignons met salsa verde

Leuk? 
 3,0/1 stemmen

Lekker spaans bijgerecht, heerlijk bij de tapas.

 Bijgerechten Spaans Tapas 

Dit moet je weten

Aantal personen: 10 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 150
Recept van: boodschappen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel citroensap, of wijnazijn
  • 50 gram peterselie, mengen met andere verse kruiden als munt, basilicum 
  • 1 teentje geperste knoflook 
  • 2 teentjes geperste knoflook 
  • halve theelepel chilipoeder, of gebruik paprikapoeder 
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 ml olijfolie
  • 500 gram (reuze) champignons 
  • 1 theelepel mosterd 

Bereiding

  1. Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken.
  2. Maak intussen de salsa verde. Pureer hiervoor alle ingrediënten (groene kruiden, mosterd, 2 teentjes knoflook, citroensap) grof behalve de olijfolie. Klop de olie er in gedeelten door.
  3. Verwarm een grillpan of een ovengrill. Rooster de champignons circa 4 minuten.
  4. Serveer ze met de salsa verde erop.

www.kids-n-fun.nl