Captain's Dinner

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

De hollandse variant op de Indische rijsttafel. Je kunt dit recept zelf verder uitbreiden met bijvoorbeeld gebakken uienringen, appelschijfjes etc.

 Hollands Hoofdgerecht 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 400
Recept van: -

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 2 gesnipperde ui(en) 
  • zout
  • peper
  • 4 gesnipperde sjalot(ten) 
  • 1 blikje tomatenpuree, 70 gram 
  • 1 pot kapucijners, 720 ml 
  • 200 gram spekblokjes 
  • 4 augurk, in blokjes 
  • 4 eetlepels picalilly 
  • 1 potje appelcompote 
  • zilveruitjes 

Bereiding

  1. Giet de kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  2. Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan.
  3. Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
  4. Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  5. Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.

www.kids-n-fun.nl