Caesar tostada

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Dit is een eenvoudig en lekker Mexicaans streetfood recept. Een knapperige minitortilla met caesar salade. Heerlijk als lunch of hoofdmaaltijd (maar dan met een Mexicaanse salade erbij met bijvoorbeeld kidneybonen, mais en salsa).

 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal: 480
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 2 kipfilet 
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder, zoet 
  • 75 gram parmazaanse kaas, stukje 
  • 12 mini tortilla's 
  • 12 theelepels tortilla seasoning spread lemon koriander , flesje van mesa mexicana
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 75 ml caesardressing 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng het water met zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer ca. 13 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
  2. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de seasoning spread. Bak ze ca. 8 min. in het midden van de oven.
  3. Trek de kip in stukjes en meng de helft van de dressing erdoor. Snijd de kropjes sla in reepjes.
  4. Leg de tortilla’s op een schaal en verdeel er eerst de sla en dan de kip over. Besprenkel met de rest van de dressing en schaaf de kaas erover. Bestrooi met de gerookte-paprikapoeder.

Bekijk de instructie:

Benodigdheden:

  • bakpapier

Tips:

  • Maak compleet met een Mexicaanse salade met bijvoorbeeld kidneybonen, mais en salsa
  • Gegbruik als luch het halve recept

www.kids-n-fun.nl