Caesar Salad

Leuk? 
 2,7/3 stemmen

Een klassiek bijgerecht, de caesar salad. Ook lekker als lunchgrecht. Niet zo heel slank door de mayonaise, maar wel erg lekker.

 Bijgerechten Lunch Salades Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal: 500
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje fijngesneden knoflook 
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sneetjes oud witbrood, zonder korst 
  • 1 blikje ansjovis, 46 gram, ansjovisfilet. optioneel 
  • 4 eetlepels mayonaise 
  • 1 krop ijsbergsla 
  • 100 gram geschaafd grana padano 

Bereiding

  1. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng de broodblokjes op smaak met zout en peper en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de helft van de ansjovis fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  3. Scheur de blaadjes sla in kleine stukken. Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas (zorg ervoor dat elk stukje little gem met een laagje dressing is bedekt). Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.

Tips:

  • Voeg stukjes hardgekookte eieren toe
  • Je kan ook andere kaas gebruiken, bijvoorbeeld oude kaas
  • JJe kunt ook 2 kleine kropjes little gebruiken

www.kids-n-fun.nl